آغاز فروش گل لیلیوم در چهار رنگ

گلهای لیلیوم گلدانی به اتمام رسید فروش پیازها مهر 94 و فروش گلدانی از اسفند 94 آغاز خواهد شد.  

لیلیوم سرخ آبی  

لیلیوم سرخ آبی  

لیلیوم نارنجی 

 لیلیوم لیمویی 

لیلیوم لیمویی 

درباره ی این گیاه:  

لیلیوم یا سوسن از خانواده لیلیاسه یکی از مهم ترین جنس های گیاهان زینتی پس از رز ، میخک و داوودی است که از نظر باغبانی بسیار ارزشمند است زیرا ویژگی گونه های آن در معطر بودن ،دامنه رنگ و سازگاری به شرایط محیطی مختلف می باشد و به صورت تجارتی به عنوان گل بریده یا گلدانی و همچنین با هدف زیبا نمودن باغ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

گلهای زیبای لیلیوم زینت بخش فصل بهار است .با زودرسی معمولی این محصول فصل گل را می توان به نحوی تنظیم کرد که مصادف با عید نوروز باشد . پیازهای لیلیوم موجود در بازار ایران غالباً از ژاپن وارد می شوند. امکان تولید این پیازها ، که بعداً زود رس می شوند در ایران وجود دارد.پیازها در فصل پائیز پیش از اینکه به دست گلکاران برسد ، در شرایط بخصوصی از نظر درجه حرارت انبار می شوند تا بعداً زودرس شوند.برای تولید گل در عید نوروز، پیازها باید در ماه های آذر و دی در گلخانه کشت شوند . در صورتی که پیاز در داخل کشور تولید شود در فصل پائیز می توان آنها را مستقیما در گلدان کاشته سپس در گلخانه تحت شرایط بخصوصی از نقطه نظر درجه حرارت پرورش داد . در صورتی که بخواهیم گلهای لیلیوم را در عید نوروز به بازار عرضه کنیم از زمان خارج کردن پیازها از زمین تا هنگامی که آنها را در مدت 6 هفته سرما انبار می کنیم یا در گلخانه قرار می دهیم فرصتی است که پیاز را در حرارتی حدود 20 در جه نگاهداری کنیم .

تکثیر لیلیوم:

طریق جدا کردن فلسهای پیازی تکثیر می شود .فلسها در فصل پائیز روی ردیف هایی به فاصله 15 سانتیمتر کشت می گردند .
پیازچه ها که بعداً از یک فصل رویشی تشکیل می شوند از خاک خارج و مجدداً در فصل مناسب در خاک خارج از گلخانه کشت می شود.در فصل پائیز پیازهای رسیده برداشت شده ، بسته به بزرگی آنها درجه بندی می شوند. پیازهای کوچک بوته های کوچک و تعداد کمتری گل تولید می کنند.فصل برداشت پیاز لیلیوم مهر ماه است . زودتر از این زمان برداشت صورت نمی گیرد ، زیرا رشد و نمو پیاز در فصل پائیز انجام می شود.

نور

این گل برای پرورش در گلخانه به حداکثر نور نیاز دارد درصورتی که نور کمتری به آن برسد تعداد گل کم خواهد شد از طرفی بوته ها بلندتر خواهند شد به عبارتی می توان گفت طول مدت روز تاثیری در گل دهی لیلیوم ندارد ولی باعث افزایش ارتفاع بوته ها می شود .

درجه حرارت

درجه حرارت محیطی که پیازها پس از برداشت در آن قرار می گیرند تاثیر مستقیمی در رشد و گل دهی لیلیوم دارد .
بعد از برداشت پیاز ها اگر آنها را به مدت 4 تا 6 هفته در حرارت 3 درجه سانتیگراد نگاهداری کنیم در حداقل زمانی پیازها به گل خواهند رفت ، لیکن باید توجه داشت که این زودرسی با کوچکی گلها همراه است . همچنین در نتیجه آن از تعداد گلها کاسته می شود .

مشکلات کشت و کار

کاشت پیازهای کوچک باعث کم شدن تعداد گل می شود در صورتی که پیازها به مدت طولانی در انبار نگه داری شود این اتفاق رخ می دهد. زردشدن و ریزش برگهای پائینی این گیاه در نتیجه کمبود نور و یا کمبود ازت است .فاصله دادن به بوته ها و کودپاشی ازتی بعد از خارج شدن برگها از داخل خاک در جهت رفع این عارضه توصیه شده است.

آفات و بیماریها

مهم ترین عامل بیماری زای پوسیدگی ریشه در این گیاه ریزوکتونیا و پی تیم است. لیکن عوامل بیماری زای دیگر نیز در پوسیدگی ریشه دخالت دارند. روی این اصل ضد عفونی خاک ، گلدانها و محل و کلیه وسایلی که به نحوی با کشت و کار این گیاه مربوط است عمل می شود . انتخاب خاک سبک شنی برای رشد و نمو بهتر ریشه لیلیوم توصیه شده است . در چنین خاکی پوسیدگی ریشه کمتر اتفاق می افتد . لکه های گرد و یا بیضی شکل به رنگ روشن به دلیل عامل بیماری زای بوتری تیس روی برگها و گلها ظاهر می شود و در تحت شرایط یک گلخانه مرطوب لکه ها از گرد خاکستری رنگ پوشیده می شوند . بهترین طرز مبارزه با این عارضه ، کمبود رطوبت گلخانه و بالا بردن میزان تهویه است . همچنین بیماریهای ویروسی لیلیوم گزارش شده است . از مهمترین آفات لیلیوم می توان از شته ها نام برد شته ها مخصوصا به بخش انتهایی برگها حمله ور می شوند .شته ها باعث ترک خوردن و از هم پاشیدن جوانه های گل نیز می شوند که به آسانی با سموم معمولی حشره کش شته ها قابل کنترل می باشند. لیکن باید سمپاشیها به کرات انجام پذیرد . و در آخر نماتدها در پوسیدگی ریشه دخالت دارند. مبارزه با نماتدها غالباً در خاک خارج از گلخانه به شدت عمل می شود. 

منبع:http://www.beheshtepars.com

آغاز فروش بنفشه آفریقایی در شش رنگ

 کد B1  

کدb1  

کد B2 

کدb2 

کد B3 

کدb3 

کد B4 

کدb4    

کدb4

کد B5 

کدb5 

کد B6 

کدb6 

درباره ی این گیاه:  

زادگاه این گل افریقای شرقی است. برگهای سبز مخملی و کرک‌دار و روی ساقه فشرده و کوتاه قرار دارند. بنفشه آفریقایی نسبت به طول روز بی تفاوت است و به همین علت در طول سال گل می‌دهد. رنگ گلها متنوع و به رنگ بنفش- آبی- قرمز - صورتی- سفید ظاهر می‌شوند. گلها به صورت کم پر و پر پر و پرچمها طلایی و به طرز زیبایی از وسط گلها بیرون زده‌اند بطوری که تناقض در رنگ پرچمها و گلبرگها گل را به صورت یکی از زیباترین مینیاتورهای گیاهی در آورده است.

نیازهای بنفشه آفریقایی
نور: در تابستان به نور کامل احتیاج دارد (گیاه را در معرض مستقیم اشعه آفتاب قرار ندهید) در زمستان آفتاب را تحمل می‌کند.


دما: درتمام طول سال درجه حرارت مطلوب برای این گیاه 16 درجه سانتی گراد است (در صورتی که رطوبت بالا باشد تا 27 درجه سانتی گراد نیز مقاومت می کند).


تغذیه: در فصل بهار و تابستان هر دو هفته یکبار گیاه را با کود مایع (جامد محلول در آب) کود دهی کنید.


خاک مناسب: خاک برگ بهترین خاک است.


تعویض گلدان: هر دو سال یکبار در صورت متراکم بودن ریشه ها گلدان را تعویض نمایید.


تمییز نمودن برگها: با بررسی مخصوص برگها را تمییز نمایید. غبارپاشی نکنید. از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید.


تکثیر: کاشت بذر در بهار ، گرفتن قلمه برگ در تابستان ، تقسیم بوته در بهار.
عوارض و درمان

گلها ریز و متفرق هستند: گلهای پژمرده را حذف و گیاه را کود دهی کنید.


لکه‌های قهوه‌ای روی برگها مشاهده می‌شوند: غبار پاشی در آفتاب و یا آبیاری از بالا عامل آن است. گیاه احتیاج به غبارپاشی ندارد و آبیاری طبق روش گفته شده انجام گیرد.


گیاه سالم ولی بطور ناگهانی زرد شده است: گاز آشپزخانه و یا گاز نفت و هوای کثیف عامل آن است. گیاه را به هوای مملو از اکسیژن انتقال دهید.


برگها پیچیده ، خشک و خم شده‌اند: هوا گرم و خشک و احتیاج به آبیاری دارد. هرگز غبار پاشی نکنید.


برگها پژمرده و خم می‌شوند: هوا سرد است. گیاه را به محل گرمتری منتقل کنید.


تمام شرایط مساعد ولی گیاه گل نمی‌دهد: گیاه را کود دهی نمایید.


گلها شفاف و کمرنگ شده‌اند: عامل آن غبار پاشی است. این گیاه را غبار پاشی نکنید.


گلها و برگهای گیاه می‌پوسند: آبیاری زیاد از اندازه است. در تمام طول سال هفته‌ای دوبار آبیاری کافی است.


برگهای جدید ریز و تعداد آنها زیاد است: احتیاج به تعویض گلدان دارد. گلدان را با یک اندازه بزرگتر تعویض نمایید.


گیاه سالم و گل نمی‌دهد: گلدانها خیلی بزرگ انتخاب شده است تا دو سال آینده گلدانها را تعویض نکنید.


برگها رنگ پریده هستند: یا نور زیاد است یا احتیاج به کود دهی دارد. گیاه را به محلی با نور غیر مستقیم منتقل کنید.


برگها سیاه می‌شوند: عامل آن استفاده از مواد براق کننده شیمیایی است. از آنها استفاده نکنید. برای تمییز نمودن برگها از برس نرم مخصوص استفاده نمایید. 

منبع:دانشنامه ی رشد 

http://daneshnameh.roshd.ir

آغاز فروش شمعدانی پیچ در هفت رنگ از فروردین 94

کد P01 

کد p01 

کد P02 

کد p02 

کد P03 

کد p03 

کد P04 

کد p04 

کد P05 

کد p05 

کد P06  

کد p06 

کد P07 

کد p07 

درباره ی این گیاه: 

گل آویزی شمعدانی پیچ

نام علمی:    Pelargonium Peltatum

نام انگلیسی:  Trailing Geranium,  Ivy geranium

شمعدانی پیچ

خانواده: Geraniaceae
منشأ: جنوب آفریقا (آفریقای جنوبی)

زمان گلدهی: پیوسته درطول سال (اواخر تابستان)

ویژگی ها: شمعدانی پیچ یا خزنده گونه ای همیشه سبز، یک ساله تا چند ساله و نیمه گوشتی است. خوشه هایی از گل هایی دیدنی به رنگ صورتی مایل به ارغوانی تا صورتی کمرنگ یا سفید تولید می کند. ساقه ها حالت خزنده داشته و در حالت بالارونده، می توانند تا 2 متر نیز ارتفاع بگیرند. برگ هایی شبیه به پیچک دارد و دارای 5 بریدگی پارپهنکی کم عمق و نوک تیز هستند. برگ دارای درازای cm5 و پهنای cm7.5 و به رنگ سبز روشن تا متوسط است. دمبرگ به وسط پهنک متصل شده است و برگ ها تا حدی حالت گوشتی دارند.

گل آذین یک چتر با 9-2 گل است که هر کدام از آنها دارای 5 گلبرگ به طول cm2 هستند. میوه آن چاکبر است. برگ های کوچک گیاه خوراکی است و مزه ای ترش دارد، همچنین برگ های کوبیده شده آن دارای رایحه هستند.

از شمعدانی پیچ برای کشت در زیر اشکوب درختان، سراشیب ها و دامنه ها، باغ صخره ای و روی دیوارها به صورت آویز استفاده می شود.

از این گونه بیش از 200 رقم معرفی شده است. بعضی از ارقام حالت فشرده خوبی داشته و نسبت به گرما مقاوم است. هرس مرتب و ضمناً هرس فرم گیاه را تحریک به رشد بیشتر و نمای آن را هم زیباتر می کند. نگهداری از آن ساده است.

روش تکثیر: از طریق قلمه ساقه واشی، بذر و خوابانیدن مارپیچی

عادت رشدی: فرم رشدی آن متغیر، پخش شونده، خوابیده، خزنده یا بالارونده است.

میزان رشد: سریع، ارتفاع آن cm60- 30 و گسترش عرضی آن نیز به cm 90- 60 می رسد.

نیاز نوری: آفتاب کامل تا نیمه سایه

خاک مطلوب: نیاز به خاکی با زهکش مناسب و بافتی سبک تا متوسط دارد.

نیاز آبی: آبیاری منظم و معمولی، در زمستان بستر کشت خشک نگه داشته شود.

مقاومت به سرما: حساس به سرما

منبع: شوشتریان، سلمان و علی تهرانی فر. 1390. راهنمای شناسایی و کاربرد 220 گیاه پوششی در فضای سبز. چاپ اول. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد

Golvagiah.com
سایت گل و گیاه

آغاز فروش شمعدانی اژدر (شمعدانی رویال) در چهارده رنگ از فروردین 94

کد A01

کد a01 

کد A02  

کد a02

کد A03 

کد a03 

کد A04 

کد a04  

کد  A05  

کد a05 

کد A06 

کد a06 

کد A07 

کد a07 

کد A08  

کد a08  

کد A09 

کد a09 

کد A10 

کد a10 

کد A11 

کد a11 

کد A12 

کد a12 

کد A13 

کدa13 

کد A14 

کد a14 

درباره ی این گیاه: 


گل اژدر یا شمعدانی اژدر یا شمعدانی رگال یا شمعدانی رویال

نام علمی :   Pelargonium × domesticum

نام انگلیسی : Regal geranium

 شمعدانی در حدود 200 گونه دارد که می توان آنها را به دو دسته وحشی و زینتی تقسیم کرد. اغلب شمعدانی هایی که امروزه کاشته می شوند نتیجه تولید کولتیوارها و دو رگه (هیبرید)گیری های بیشماری هستند که از 20 گونه زینتی جنس شمعدانی از قرن 17 میلادی تا به امروز  انجام شده است. نام گذاری جدید نسبت به قدیم تا حدود زیادی تغییر کرده و این هزاران هیبرید و کولتیوار را بر اساس خصوصیاتی همچون عادت رشد شاخسار، شکل و رنگ برگسار، معطر بودن برگسار و … در تعدادی گروه اصلی قرار داده اند. یکی از این گروه های اصلی هیبرید دامستیکوم (Xdomesticum) است که به شمعدانی های رگالRegal  موسوم است و دارای قدمت 150 ساله می باشد. به نظر می رسد اجداد آن،کوکولاتوم (P.cucullatum) و گراندیفلوروم (P. grandiflorum)  باشند.

گروه شمعدانی های رگال دارای بوته های چندساله و همیشه سبز هستند و برگ هایشان تقریبا دایره ای شکل است که گاهی به بخش هایی تقسیم شده اند و گاهی حاشیه برگ ها دندانه دار است و معمولاً گل هایی با 5 عدد گلبرگ به رنگ های ارغوانی روشن، صورتی، بنفش و یا سفید تولید می کنند.

این گیاهان را می توان در فضای باز و یا گلدان کاشت این گیاهان نیاز به آب و هوای نسبتاً سرد و خشک دارند و بهتر است پس از اتمام گل، هرس اساسی گردند. در طول زمستان پیش از اولین سرما، می توان گلدان شمعدانی را به خانه آورد و کنار پنجره روشنی که نور بخورد و در عین حال جای آن خنک باشد نگه داری کرد و میزان آبیاری آن را نیز کم کرد؛ یا اینکه گلدان را پیش از اولین سرما به محل تاریک خنکی انتقال داد تا فقط از سرمازدگی مصون بماند تا فصل گل برسد.

خانواده: جرانیاسه Geraniaceae

نوع: چندساله که البته کاشت یکساله برای زیبایی و چشم نوازی گیاه توصیه می شود.

رنگ گل: ارغوانی روشن، صورتی، بنفش و یا سفید

فصل گل: آغاز فروردین تا پایان مردادماه

برگ: همیشه سبز نسبتاً گرد، با دندانه های نامرتب و پلیسه دار

ارتفاع: 30 الی 90 سانتیمتر

گستردگی: 30 الی 60 سانتیمتر

نور مطلوب: شمعدانی در طی روز حداقل باید 6 ساعت در معرض نور مستقیم آفتاب باشد. شمعدانی های گروه رگال زمانی که دمای محیط اطرافشان به دلیل تابش مستقیم نور آفتاب بخصوص در بعد از ظهر روزهای گرم تابستان، افزایش می یابد گل نخوهند داد. بنابراین مکان کاشت و نگهداری آنان را به گونه ای انتخاب کنید که در بعد از ظهر از سایه برخوردار شوند.

رطوبت مطلوب: آبیاری متوسط و مرتب. شمعدانی اصولاً تا حدودی خشکی بستر کاشت را تحمل می کند اما برای گلدهی خوب گیاه و عملکرد مناسب آن می بایست در طی فصل رشد (بهار و اوایل تابستان) بستر کاشت را مرطوب نگه داشت که البته این به معنی خیس و غرقابی شدن خاک نیست.

دمای مطلوب: رشد شمعدانی دمای 5-4 درجه سانتیگراد متوقف می شود و تا دمای 1-0 درجه زنده می مانند اما در 3-2 درجه زیر صفر دچار سرمازدگی می شوند و از بین خواهند رفت.

 عدم وجود تفاوت دمایی بین روز و شب یکی از دلایل عدم گلدهی این گیاه است.

خاک مطلوب: خاک خوب زهکشی شده

تکثیر: . شمعدانی ها کلاً از طریق قلمه تکثیر می گردند، در حالی که استفاده از بذر منحصراً برای تولید کولتیوارهای تازه است. همه شمعدانی های مذکور اواخر بهار و اوایل تابستان به گل می نشینند.

آفات و بیماری ها: حشرات یا بیماری های خاصی اژدر را تهدید نمی کند. گیاهانی که در فضاهای داخلی نگهداری می شوند ممکن است بیش از خارجی ها در معرض مگس سفید و شته قرار بگیرند. خاکی که خوب زهکشی نشده باشد ساقه و ریشه را می پوساند.

 

 
www.amozande.ir